Despre China COSCO Shipping Corporation Limited

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”659″ css_animation=”top-to-bottom” img_link_target=”_self” img_size=”full”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

La 18 februarie, 2016, China COSCO Shipping Corporation Limited (denumita in continuare “China COSCO Shipping” sau “Grupul”) a anuntat oficial infiintarea sa.

Flota totala a China COSCO Shipping cuprinde 1114 de nave cu o capacitate de 85.32 millioane DWT, fiind clasata nr.1 la nivel mondial. Capacitatea flotei de containere este de 1.58 milioane TEU, ocupand in clasametul global locul 4.
Flotele sale de de vrachiere (365 vase / 33.52 milioane DWT), tancuri petroliere (120 vase / 17.85 DWT), marfuri generale si a marfuri specializate (3 milioane DWT), sunt nr.1 in lume, in ceea ce priveste capacitatea.

Compania detine peste 46 de terminale de containere in intreaga lume, cu peste 190 de locuri de acostare. Prin terminalele sale tranziteaza anual 90 milioane de TEU, astfel CSC.. devenind al doilea operator mondial in domeniu; volumul anual al combustibilului transportat de navele sale tip bunker depaseste 25 milioane de tone fiind liderul mondial in baza acestui criteriu. [/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Rulajul anual al leasing-ului de containere depaseste 2.7 milioane de TEU, clasandu-se pe locul 3 in lume. Totodata , diviziile sale de offshore engineering cat si cea de agenturare de nave sunt printre cele mai importante din lume.

Viziunea China COSCO Shipping este sa isi asume misiunea de globalizare a economiei chineze, consolidarea resurselor avantajoase, sa detina transportul maritim la nivel mondial, logistica integrata, precum si serviciile financiare conexe ca si obiect principal de activitate, si de a dezvolta clustere industriale diversificate, astfel incat sa construiasca o entitate lider mondial de afaceri, care ofera logistica si servicii integrate ale lantului de aprovizionare.

Concentrandu-se pe patru dimensiuni strategice, incluzand “cresterea la scara, profitabilitatea, capacitatea anti-ciclica si construirea unei companii globale”, Grupul scoate in evidenta aspectul “6 + 1” grupari industriale. Cele “6” sunt: transportul maritim, logistica, servicii financiare, productia de echipament de transport (nave, containere, etc) , servicii auxiliare transportului maritim precum si grupurile social – industriale. “1” inseamna e-business bazat pe inovare in modele de afaceri. Acest aspect va facilita integrarea elementelor de transport si construirea unui furnizor de servicii logistice de clasa mondiala.

http://en.cnshipping.com/[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]